Oldalak

2012. június 30., szombat

A régi csibészek 50 évesek!



Július 28-án, Csallóköz metropoliszában, Dunaszerdahelyen ismét felcsendültek azok az örökzöld dallamok, amelyek a legendás Omega együtteshez köthetők. 1962. szeptember 23. – ekkor léptek fel először Omega néven. Számos albumuk jelent meg angol nyelven, így Európa szerte ismertté váltak. A Liszt Ferenc-díjas zenekar idén a határon túli magyar városokon kívül Németországba is ellátogat. 


Az esti megashow előtt több zenekarnak és énekesnek lehetősége volt megmutatnia tehetségét, tudását. Elsőként a Fool’s Day lépett a színpadra. Tagjai a Kőbányai Zenei Stúdió növendékei. Őket Marián Varga és zenekara, a Collegium Musicum követte. A progresszív rockot játszó szlovák együttes a 70-es években többször szerepelt egy színpadon az Omegával. Őket követte a nagykaposi Óváry Anna, aki egy száll gitárral a kezében, a hangjával kápráztatta el a közönséget. A nagymegyeri Undermind zenekar igazi rockos hangulatot adott, így a közönség könnyen ráhangolódhatott az est fő műsorára. 

Minden a Petróleumlámpával kezdődött. Az együttes a Gammapolisból Tízezer lépést tett meg, hogy felépítse az új Babylont. A színpadi lézershow kötelező kelléknek számít! Máig megőrizték fiatalos lendületüket!. Ez is bizonyítja, hogy nem csak a húszéveseké a világ, hanem Életfogytig rock’n roll, hiszen nem készülnek búcsúkoncertre! A pörgős, bulizós dalok mellett a lírai oldalukat is megmutatták: Az Ezüst esőt Léna, a Napot hoztam csillagot a Nyári éjek asszonya kapta. A közönségben nem kellett csalódni, végigénekelte a koncertet!

A koncert vége felé Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere köszöntötte fel a félévszázados zenekart, így hazai Slivovicával gazdagodtak fiúk. „Magyarországnak az Omega olyan, mint Angliának a Beatles” – jellemezte röviden a polgármester, amely igaz és találó! 

A legendás Gyöngyhajú lány után feledhetetlen tűzijátékkal koronázták meg az estét. Régi csibészekként méltón zárták az estét. Nem túlzok azzal, hogy ezt a koncertet még sokáig emlegeti Felvidék! Szép volt fiúk! 

A.K.
Fotók: net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése