Oldalak

2012. június 17., vasárnap

Margóra #4



Élet halál kérdése…



A cím meglepő, de azért nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni! Metaforaként szeretném használni az életet és a halált. Életünk során többször is meghalunk, hogy aztán feltámadjunk, mint egy főnix madár. Mit értek ezalatt?

Vannak dolgok, amik egyszer véget érnek, lehet az munkahelyi elbocsátás, egy kapcsolat vagy barátság vége. Ilyenkor vágyunk a múltba, amikor még minden rendben volt. A jelen fáj, és nem igazán látjuk a rózsás jövőt…
Az, hogy valami véget ér, nem feltétlenül rossz. Úgy tartom, hogy mindennek oka van, semmi sincs véletlenül. Még ha azonnal nem is tudjuk rá a választ. Lehet csak jóval később jövünk rá, hogy miért is történtek úgy a dolgok, mi az amit helyette kaptunk. 

Ezért fontos tudatosítani, amit Hérakleitosz is megmondott: „Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.”
Ezek a véget érő dolgok, lezárások pont a halált szimbolizálják, de a halált mindig az élet követi, amelyet a főnix madár tökéletesen szimbolizál. De hasonlíthatjuk a hullámvasúthoz is, ahol a völgyet mindig a hegy megmászása követi… 
Havas Henrik jut eszembe, aki egyszer elmondta, hogy mi mindennel foglalkozott élete során. Most legalább 1 oldalnyi foglalkozást leírhatnék, hogy mi mindent csinált már, de a lényeges az egészben, hogy amint véget ért egy munkahelye, kapott egy másik, sokkal jobb lehetőséget. 

Mindehhez fontos a hozzáállás is. Miután meggyászoltuk a múltat – ezt nem szabad hosszú ideig húzni! – fontos előre tekinteni és pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Így sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy jó dolgok történnek velünk. 
Ne felejtsük el, hogy minden rosszban van valami jó, csak meglátás kérdése az egész. Tehát gondolkodj pozitívan önmagadról, a helyzetedről, a környezetedről, az emberekről, az egész világról…! :) Meglásd szebb lesz az életed! Hajrá! 

A.K.
Képek: net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése