Oldalak

2013. január 16., szerda

Inspirációk #02


A smaragd románca


A Pantone szerint a 2013-as év slágerszíne a smaragdzöld. Ruhákban, kiegészítőkben, de a lakberendezésben is visszaköszön. A zöld szín a természet színe, amely a tavasz és a növekvő életnek a kifejezője. 

A színskála „közepén” áll, kiegészítő színe a piros, s mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát. Ebből adódik kétértékűsége is: lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője.

A zöld szín kedvelőinek tudniuk kell, hogy ez az szín melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz. Emellett életerőt, bátorságot, nagy erőbedobást, vitális vágyakat, győzelemre irányuló akaratot jelez. Tehát érdemes ezt a színt viselni, illetve a zölddel körülvenni magunkat! Aki unja már a szürke téli napokat - bár már érezhetően hosszabbodnak a napok és a hóvirág is lassan előbújik - csempésszen otthonába ebből színből. (Személy szerint nagy kedvencem a zöld.) Lássunk pár inspiráló képet, amelyek kattintásra nőlnek: 














2 megjegyzés:

  1. Nocsak, a végén még oda fajul a dolog, hogy tán divatos is leszek! Ó jaj! :D
    Az "emerald12" színskálás képet meg mintha nekem készítették volna! Minden kedvenc színem rajta van. Ahogy rápillantok, harmóniát, békét, nyugalmat érzek. Mmm!

    VálaszTörlés
  2. Naná, hogy divatos a zöld szín! Ezzel egyértelműen a többi természetes szín is. :) Ezzel a kis inspiráció-töredékkel is arra akartam rámutatni, hogy mennyiféle módon lehet felhasználni. Úgyhogy, csak divatozz Erikám nyugodtan! ;)

    VálaszTörlés