Oldalak

2014. február 16., vasárnap

Kreatív #10

Álarcra fel! 


A farsangi időszakban számos bált és mulatságot szerveznek, amelyekről nem hiányozhatnak az álarcok sem. Egyszerű, de mutatós álarcot készítettem, amelyhez nem szükséges a látványos átváltozás, átöltözés, még a frizuránkat sem rontsa el és megfelel az álarcosbálok követelményeinek. 


Hozzávalók:
♦ Álarc domborított felülettel
♦ Piros fényes akrill festék (borvörös)
♦ Fekete fényes akrill festék
♦ Piros glitter por 
♦ Fekete glitter por
♦ Fekete kicsi strasszkövek
♦ Folyékony papírragasztó
♦ Vékony és vastagabb ecset 

A fehér alapszínű álarcot két soron lefestjük piros akrillal, így szép egyenletes színt kapunk. A fekete
festékkel kiemeljük a szem környékét, és azonnal szórunk rá fekete glitter port. A maradék glittert szórjuk le a maszkról. Ha úgy látjuk, hogy nem egyformára sikerült a kiemelés (egyik szem vastagabb) és már a glittert is rászórtuk, lehet korrigálni. A fekete akrillel a vékonyabb szemrészt vastagítsuk meg, és újból szórjuk rá glittert. A rétegezés nem fog látszódni. 
Az álarc felső szélén fekete akrillel kontúrt húzunk – itt már érdemes a vékony ecsetet használni – és még friss festékre fekete glittert szórunk.

A szemek alatti díszítést szabad kézzel készítettem és nem ügyeltem a szimmetriára, direkt eltérő mintasort festettem vékony fekete ecsettel, amit szintén glitterrel szórtam meg.
Miután megszáradnak az eddigi díszítések, piros glitter porral folytatom. Itt viszont nem használhatunk piros akrill festéket, hiszen az álarc alapját is ez képezi. Érdemes folyékony papírragasztóval kialakítani a kontúrokat és az álarc alsó részét, amit vékony ecsettel tudunk egyenletesen felvinni. A strasszköveket szintén ezzel tudjuk rögzíteni.
A mintáknál csak a kreativitásunk szabhat határt!
Végül az álarcot vagy vékony gumival rögzíthetjük az arcunkhoz. Ebben az esetben készítsünk két kis lyukat az álarc oldalaira. A másik megoldás: hurkapálcát (amit előtte piros akrillal lefestettünk és megszáradt) rögzítünk az álarc jobb belső feléhez. Itt érdemes ragasztópisztolyt használni.

Az álarcunkat díszíthetjük még tollal. Ennél a színkombinációnál érdemes fekete tollakat használni. A két belső széléhez ragasztópisztollyal rögzíthetjük a tollakat.
A hozzávalókat hobbiboltban megvásárolhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése