Oldalak

2013. február 13., szerda

Inspirációk #06


„Tükröm, tükröm…”


„…mond meg nékem ki a legszebb a vidéken?” – olvasható a Grimm testvérek által írt Hófehérke mesében. Tükör, amely visszatükrözi a valóságot. Lehet kicsi, kerek, nagy vagy szögletes – mindegyik egy célt szolgál. Beletekintve megláthatjuk a valóságot, önmagunkat.

De valóban azt tükrözi vissza, amit belül érzünk, amit önmagunkról feltételezünk és amit az idő segítségével felépítettünk önmagunkról? Biztos, hogy az igazat mutatja? Erről Müller Péter szavai jutnak eszembe: „Tükörbe nézni mindig kockázatos dolog. Lelkében más képet őriz az ember magáról, mint ami kívülről látszik: arcunk olyan, mint az előhívott kép – minden rajta van. Az is, amit magunkban letagadtunk. Az is, amit az élet írt rá. Az ember életműve az arcára van írva.” Tehát kockázatos dolog tükörbe nézni, de az élet egy nagy játék. Aki nem kockáztat, az nem is nyerhet! Nézzünk bátran szembe önmagunkkal! 
Sok minden eszünkbe juthat még a tükörről, de mindenesetre szép dekorációs eszköz a lakásba. Azonkívül, hogy az előtérben és a fürdőszobában „kötelezőszerűen” elhelyezzük, hoztam pár ötletet, hogy mennyi és milyen formában találkozhatunk vele a lakásban. (A képek klikkre nőnek.)


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése