Oldalak

2014. január 7., kedd

Inspirációk #21

A könyvek birodalma

A sorok között könnyen el lehet mélyülni, de minden esetre egy másik világba csöppenni hosszabb-rövidebb időre. Az író adja a történetet, az egész sztorit, de a mi képzeletünk az, amely megteremti és megjeleníti a képzeletbeli világot, kiszínezi, de akár továbbszövi. Lehet vékony, vaskos, színes vagy fekete-fehér, öreg betűs és képes, bőr- vagy épp puha kötésű, tudományos vagy fantasy, szépirodalmi, de akár lektűr, líra… – mindegyik könyv formájában jelenik meg. 

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek az elektronikus könyvek, de nincs annál jobb, amikor valóban kezünkben fogunk egy könyvet és belelapozhatunk, érezzük a nyomdai vagy épp állott, enyhén dohos illatát, végigsimítjuk kezünket a borítóján, elegáns könyvjelzővel látjuk el, olvasás után visszahelyezzük a könyvespolcra és ha bármikor rápillantunk, akkor eszünkbe jut a történet vagy egy kiragadott kedves rész. 

Aki szeret olvasni, az tudja, hogy a könyveknek méltó helyet kell találni a lakásban. Ezért érdemes úgy kialakítani a könyves részt, hogy stílusával részese legyen a helyiségnek. Ehhez hoztam pár inspirációs képet. A kedvencem a lépcső fokaival megegyező polcos elrendezés, de az ablakba „bekuckózás” is nyerő. Egy kakukktojást is felfedezhető, ami ugyan könyvekről szól, de egy kicsit másként: egy-egy lépcső a kedvenc könyvek gerincét ábrázolja. 




























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése